Lochem Grote Veldroute 12 km - 12 km

Soort: Menroute
Omgeving: Bosachtig, zandwegen

Routebeschrijving:
In het Grote Veld, een uitgestrekt bosgebied tussen Lochem, Vorden en Almen is een scala aan ruiter- en menroutes uitgezet. De routes gaan voor het overgrote deel over zandwegen en gedeeltelijk ook over verharde wegen met goede bermen. Het begeleidende kaartje geeft een overzicht van de diverse routes. De menroutes zijn in blauw aangegeven, de ruiterroute in groen. De routes kunnen in delen worden gevolgd als ook in combinatie met elkaar worden gereden. Deze routebeschrijving gaat over de menroute van ca. 12 km vanuit Lochem. De route kan ook worden gecombineerd met tochten vanuit de andere plaatsen in het gebied vanuit Vorden (15 km) of vanuit Almen (15 km). Door gebruik te maken van de doorsteek voor de menroutes kan de route worden ingekort c.q. verlengd. Er kan ook een grotere tocht door het hele Grote Veld worden gemaakt van 29 km, zie elders op de site. Voorts is er een ruiterroute van 23 km.

Starplaatsen:
Taveerne de Wildenborcherhof, Wildenborchseweg 19, Vorden, 0575-556651, www.wildenborcherhof.nl Camping De Goldberg, Larenseweg 1, Vorden, 0575-551679, www.degoldberg.nl De Menkhorst, Fam. W. Sloetjes, Schuttestraat 8, Vorden, 0575-551308 Dierenhotel Het Grote Veld, Fam. Bannink, Zutphenseweg 119,  Lochem, 0575-431716 Oude Meulenbrugge, F.A. Heuvelink, Oude Borculoseweg 14,  Warnsveld, 0575-431356

Bezienswaardigheden:
Het Grote Veld is het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied in de Achterhoek en valt binnen het Waardevol Cultuurlandschap De Graafschap. Het gebied kent hoge natuurwaarden die bestaan uit bossen, droge heideachtige vegetaties, natte vegetaties en fauna. Verder kent Het Grote Veld bjizondere cultuurhistorische elementen waaronder de landgoederen Het Walien, Het Enzerinck, Den Bramel, De Velhorst en De Boekhorst.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

Van Horne Hippique

meer info

Horsefood the Best

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by