Vorden Graafschaproute(1) 38 km - 38 km

Soort: Ruiter- en menroute
Omgeving: Bosachtig, vlak

Routebeschrijving:
Graafschaproute 1 begint en eindigt in Vorden of Laren en loopt vervolgens tussen de dorpen Vorden, Lochem, Laren en Almen. De route gaat veelal over zandwegen en gedeeltelijk ook over verharde wegen, zowel asfalt als straat stenen. Er zijn brede bermen. Tijdens de tocht voer je door de Graafschap dat zich kenmerkt door het coulisselandschap en zijn solitaire eikenbomen. Zowel de heen als de terugweg gaat de route gedeeltelijk door het natuurgebied `het`Grote Veld`, 1800 ha groot. De route gaat twee keer over de rivier de Berkel, door en langs het landgoed Walien. Ook het landgoed Verwolde in Laren wordt aangedaan tijdens de tocht.

Starplaatsen:
Fam. W. Sloetjes,Schuttestraat 8, Vorden, 0575-551308  HRC. Bakker, Dorpsstraat 24, Vorden, 0575-551315  Fam. Woestenenk, Markeloseweg 7, Laren, 0575 - 402363

Bezienswaardigheden:
Het Grote Veld Het Grote Veld is het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied in de Achterhoek en valt binnen het Waardevol Cultuurlandschap De Graafschap. Het gebied kent hoge natuurwaarden die bestaan uit bossen, droge heideachtige vegetaties, natte vegetaties en fauna. Verder kent Het Grote Veld bjizondere cultuurhistorische elementen waaronder de landgoederen Het Walien, Het Enzerinck, Den Bramel, De Velhorst en De Boekhorst. Huis Verwolde Huis Verwolde is een paradijs voor liefhebbers van natuur- en cultuurschoon. De classicistische edelmanswoning uit 1776 is prachtig gelegen in een groot particulier landgoed. De tuin werd in 1926 ontworpen door Hugo Poortman.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

Van Horne Hippique

meer info

Horsefood the Best

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by