Vorden Graafschaproute(2) 37 km - 37 km

Soort: Ruiter- en menroute
Omgeving: Bosachtig, zandwegen

Routebeschrijving:
Deze route loopt voor het merendeel over zandwegen een gedeeltelijk ook over verharde wegen, zoals asfalt en straatklinkers. Er zijn brede bermen. De route gaat langs het grootste doolhof van Europa in Ruurlo, door de Ruurlose-Zelhemse bossen en langs het Achtkastelendorp Vorden. De route gaat ook over verschillende 'Hessenwegen'. Dit zijn oude handelswegen die vroeger het Duitse achterland met ons land verbonden. Ze werden gebruikt door kooplui die er zware karren vol handelswaar overheen trokken. De 'voerlieden' werden 'Hessen'  genoemd, naar de landstreek Hessen in Duitsland. Het zuidelijkste punt in deze route is het terrein waar tijdens Pinksteren de Achterhoekse Paardendagen gehouden worden. Het rijden van deze tocht tijdens Pinksteren wordt daarom ontraden.

Starplaatsen:
Fam W. Sloetjes, Schuttestraat 8, Vorden, 0575-551315 Pannenkoekboerderij De Heikamp, Hengeloseweg 2, Ruurlo, 0573-452090, www.heikamp.nl

Bezienswaardigheden:
Doolhof Ruurlo Vlakbij het Kasteel van Ruurlo ligt een doolhof uit 1891. Het doolhof is ontworpen door Daniël Marot, die onder andere ook Paleis Het Loo ontworpen heeft. Het doolhof van haagbeuk staat bekend als het grootste doolhof van Nederland. In 1996 haalde het het Guinnes Book of Records, als het grootste doolhof ter wereld. Achtkastelendorp Vorden In de bossen rondom Vorden liggen acht kastelen, mede hierdoor wordt Vorden ook wel het 8-kastelendorp genoemd. Langs deze acht kastelen, Kasteel Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, Het Medler, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftskamp en Kasteel Vorden, ligt de acht-kastelenroute.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

Horsefood the Best

meer info

Van Horne Hippique

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by