• Te vinden op deze route

Winterswijk Besselinkschans 25 km - 25 km

Soort: Ruiter- en menroute
Omgeving: zandwegen

Routebeschrijving:
Het buitengebied van Winterswijk, dat valt onder het gebied Waardevol Cultuur Landschap Winterswijk, is een prachtig coulissenlandschap. Bossen afgewisseld door akkers, weilanden, essen en houtwallen maken het tot een rustiek geheel waar je tijdens een tocht volop van kunt genieten. Er zijn vier oefenterreinen aangelegd die je als rustplaats kunt gebruiken tijdens een rit. Het centrale terrein, waar de routes starten, ligt in het Rommelgebergte. De route loopt hoofdzakelijk over zandwegen en voor een klein deel over harde wegen met een voldoende brede berm.

Starplaatsen:
Rommelgebergte (oefenterrein aan het zijpad van de Arrasveldweg) Recreatiecentrum Sevink Mölle, Meddoseweg 40, Winterswijk, 0543-513229, www.sevinkmolen.nl

Bezienswaardigheden:
Korenburgerveen Het Korenburgerveen is een natuurreservaat ten noordwesten van Winterswijk. Het is grotendeels in eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en vormt geografisch een geheel met het Meddosche Veen, het Vragenderveen en het Corlesche Veen. 't Hilgelo Recreatiegebied 't Hilgelo ligt vlak buiten Winterswijk, aan de weg naar Meddo. Het gebied heeft een oppervlakte van 36 ha en bestaat uit een ruime waterplas met strand, speel- en ligweiden. In de omgeving staan prachtige boerderijen en liggen tal van kleine en grote bossen. Hier blijkt pas goed waarom het landschap van de Achterhoek wel een coulissenlandschap wordt genoemd.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

Horsefood the Best

meer info

Van Horne Hippique

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by