Winterswijk Hellekampswei.. 25 km - 25 km

Soort: Ruiter- en menroute
Omgeving: zandwegen

Routebeschrijving:
Het buitengebied van Winterswijk, dat valt onder het gebied Waardevol Cultuur Landschap Winterswijk, is een prachtig coulissenlandschap. Bossen afgewisseld door akkers, weilanden, essen en houtwallen maken het tot een rustiek geheel waar je tijdens een tocht volop van kunt genieten. Er zijn vier oefenterreinen aangelegd die je als rustplaats kunt gebruiken tijdens een rit. Het centrale terrein, waar de routes starten, ligt in het Rommelgebergte. De route loopt hoofdzakelijk over zandwegen en voor een klein deel over harde wegen met een voldoende brede berm.

Starplaatsen:
Rommelgebergte (oefenterrein aan het zijpad van de Arrasveldweg) Restaurant Berenschot's watermolen, Wooldseweg 74, Winterswijk, 0543-564337, www.rest-berenschot.nl B&B Roerdinkhof, Roerdinkweg 1, Winterswijk, 0543-564586, www.roerdinkhof.nl

Bezienswaardigheden:
Het Lindenarboretum Het Nationaal Lindenarboretum is de grootste collectie lindebomen ter wereld. Deze bomen zijn bijeengebracht in een wandelparkje, rondom een futuristisch ogend gebouw van de waterleidingmaatschappij. Een arboretum diende vanouds zowel als studie collectie als zaadbank. Zo kon men bij de bosbouw en tuinaanleg steeds over alle benodigde soorten beschikken. De bomen zijn geschonken door het boomteeltcentrum Boskoop. De plaatsing van het arboretum in Winterswijk is logisch, omdat hier immers altijd veel belang is gehecht aan de bosbouw.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

Horsefood the Best

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Van Horne Hippique

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by