• Te vinden op deze route

Kortschot

Winterswijk Route Noord 34,9 km - 35 km

Soort:
Omgeving: Bossen, akkers, weilanden

Routebeschrijving:
Het buitengebied van Winterswijk, dat valt onder het gebied Waardevol Cultuur Landschap Winterswijk, is een prachtig coulisselandschap. Bossen afgewisseld door akkers, weilanden, essen en houtwallen maken het tot een rustiek geheel waar je tijdens een tocht volop van kunt genieten. Route Winterswijk Noord heeft een lengte van 34,9 km.

Starplaatsen:
Startplaatsen (met ster op routekaart aangeduid) Boerderijcamping Kortshot, Vredenseweg 142, Winterswijk, 0543-562347, www.kortschot.nl Recreatiecentrum Sevink Mölle, Meddoseweg 40, Winterswijk, 0543-513229, www.sevinkmolen.nl

Bezienswaardigheden:
Het Korenburgerveen is een natuurreservaat ten noordwesten van Winterswijk. Het is grotendeels in eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en vormt geografisch een geheel met het Meddosche Veen, het Vragenderveen en het Corlesche Veen. De steengroeve in Winterswijk, is een dagbouwmijn waar voornamelijk kalksteen gewonnen wordt. De groeve is sinds 1932 in gebruik en wordt tegenwoordig geëxploiteerd door de firma Ankerpoort. Van de drie groeves is nog één in gebruik. Enkele maanden per jaar zijn er open dagen, waarop belangstellenden na aanmelding kunnen zoeken in de steengroeve.

ROUTE DOWNLOADEN -> ROUTE IN PDF

Populaire bestemmingen

MEER

EHS communications

meer info

PaardenpraatTV

meer info

Horsefood the Best

meer info

Van Horne Hippique

meer info

Copyright © 2019 by Nederland Paardenland  -  Created by